Európska noc výskumníkov 2017

Srdečne Vás pozývame na 11. ročník prestížneho festivalu vedy na Slovensku – Európska Noc výskumníkov 2017, ktorý sa uskutoční 29.9.2017 v Bratislave v priestoroch Starej tržnice.

29.9.2017, piatok, 9:00 - 24:00, vstup voľný

Slávnostné otvorenie festivalu sa bude konať o 18:00 v prítomnosti organizátorov a partnerov podujatia. Hlavné podujatie festivalu vedy sa uskutoční v priestoroch Starej tržnice, zároveň budú prebiehať súbežne sprievodné podujatia v ďalších lokalitách v rámci Bratislavy. Obsah podujatia tvoria interaktívne prezentácie výskumníkov a inovátorov, a to formou vedeckých stánkov, prednášok, diskusií a hlavný program na pódiu.

V Starej tržnici, V-KLUBe a na námestí SNP pred tržnicou nájdete spolu viac ako 80 vedeckých stánkov, mnoho atraktívnych vystúpení, kretívnych workshopov a zaujímavých prednášok. Prvýkrát na Slovensku budete môcť privítať britského astrofyzika Matta Taylora, vedúceho misie Rosetta z Európskej vesmírnej agentúry a vypočuť si prednášky venované kvantovému svetu v podaní vedcov z Fyzikálneho ústavu SAV, Centra pre výskum kvantovej informácie.

Svoj výnimočný príbeh a cestu k splnenému snu vám prezradí bývalá astronautka NASA Dorothy M. Metcalf – Lindenburger. O tom načo sú nám polyméry, prečo je chémia úžasná a ako dokáže inšpirovať porozpráva Ing. Mária Omastová, DrSc., vedkyňa roka 2016. Príjemnú koncertnú atmosféru vyčarí mladá hudobná skupina NVMERI a o záverečnú science party sa už tradične postará DJ Tager.